Добре дошъл във форума .
Относно смяната на волана - има такава тема във форума , можеш да я погледнеш . Няма конкретни цени и адреси или телефони на хора които сменят , но все пак има полезна информация .
Относно карането на акцизна кола - според мен единственият начин е , като я караш в България на английските номера . Като цяло можеш да си я отпишеш от DVLA в УК и да си я караш тук с лог бука , стига да е на твое име . Няма какво да плащаш и в Англия , защото няма да се води в регистрите там . Ще си правиш обикновена гражданска , но няма да можеш да напускаш страната , защото няма да ти издадат зелена карта на чужди номера . По този начин мисля , че ще избегнеш плащането на акциза , та дори и на данъка .
Мисля , че имаше и друг начин , за колите от САЩ важи със сигурност - ако докажеш , че си имал колата повече от 6 месеца преди да се прибереш в България . Не знам дали важи и за страните от ЕС , но най-вероятно пак е така . Демек , ако сега си в УК и си купиш акцизна кола , след 6 месеца ще можеш да си я докараш и регистрираш без да плащаш акциз , пак казвам , не съм сигурен и не познавам някой който го е правил , затова не е 100% сигурно , че става .
300ZX - много добър избор . Май само в Англия и Япония ги има и в България ще е доста екзотична .