Форум за автомобилите с десен волан
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Форум за автомобилите с десен волан

Форум за автомобилите с десен волан в България

ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  

Притежаване на кола с десен волан

Go down 
5 posters
АвторСъобщение
ilia

Брой мнения : 2

Притежаване на кола с десен волан Empty
ПисанеЗаглавие: Притежаване на кола с десен волан   Притежаване на кола с десен волан EmptyНед Апр 05, 2009 6:18 am

Здравейте събратия с коли с десен волан. Аз съм малко по различен случай. Моят проблем е че искам да си купия кола с десен волан но ще ходя в друга държава с нея ( не англия). Искам да разбера дали трябва да я регистрирам в бг. Аз не искам да я регистрирам и в държавата в която отивам. Искам да я карам с англиските номера но трябва да си я прехвърля на мое име в бг. Това възможно ли е? Има ли варянт да я купя и да я прехвърля на мое име без да я регистрирам или трябва да си я прехвърля в англия и там да плащам таксите и застраховките. Благодаря на всички който могата да дадът някаква информация.
Върнете се в началото Go down
docklands
Admin

Брой мнения : 73
Местожителство : Пловдив

ПисанеЗаглавие: Re: Притежаване на кола с десен волан   Притежаване на кола с десен волан EmptyНед Апр 05, 2009 11:46 pm

Ами няма да може да стане точно както го мислиш. Най-добрия вариянт за тебе е да си я регистрираш на твое име в Англия и след като получиш талон тамошен, да я отпишеш и да не ти се води за данъци и такси. След това не я записваш никъде. Само застраховка как ще правиш за държавата в която смяташ да я караш, незнам.
https://desenvolan.bulgarianforum.net
ilia

Брой мнения : 2

ПисанеЗаглавие: Re: Притежаване на кола с десен волан   Притежаване на кола с десен волан EmptyНед Апр 05, 2009 11:51 pm

Благодаря за инфото, но май най-добре ще е да си и оправя всичките простотии в БГ и после да патувам. Благодаря все пак!
docklands
Admin

Брой мнения : 73
Местожителство : Пловдив

ПисанеЗаглавие: Re: Притежаване на кола с десен волан   Притежаване на кола с десен волан EmptyПон Апр 06, 2009 5:10 pm

Да, най-добре, регистрирай я да е на български номера, извади си зелена карта от застрахователя (дават зелени карти, само, ако колата е с БГ номера) и си я карай където пожелаеш. Това е най-евтиния вариянт.
https://desenvolan.bulgarianforum.net
kekata

Брой мнения : 15
Местожителство : London

ПисанеЗаглавие: Re: Притежаване на кола с десен волан   Притежаване на кола с десен волан EmptyПет Май 01, 2009 7:44 pm

Има вариант да не и сменяш номерата - може да я караш с фактура, че си я купил, и със временна застраховка на английските номера и на твое име. Временните застраховки не са много скъпи и могат да се правят по интернет принципно, ще ти трябва карта, с която да направиш плащането.
Иначе, доколкото знам, вече се прави КАСКО на коли от чужбина в БГ - може да проверите Булстрад
http://avtomobilite.eu
ERGenov

Брой мнения : 5

ПисанеЗаглавие: Re: Притежаване на кола с десен волан   Притежаване на кола с десен волан EmptyЧет Юни 24, 2010 12:32 pm

Здравейте! Минах по един път на придобиване и докарване на собствен ход на Пежо тази седмица от Англия та ето го и него: Колата е от авто-къща, прехвърлиха я на мое име и си остана с англииските номера, застраховка така и не успях да направя от тези интернет сайтове, може би ми даваше грешка от това че нямам 25 години...намерих човек който се занимава с тези неща и той не успя да ми направи тази временна застраховка, направи ми зелена карта за 30 лири която важи за Сърбия и БГ за една година... Карах на тръни за да не ме спрат някъде из германия и се притеснявах дали в сърбия ще признаят зелената карта, понеже имах съмнения - мина всичко благополучно и зелената карта си прегледаха, та сега с тази зелена карта за една година и англииския преглед мога да я карам поне до нова година и да си спестя данъка и застраховките тук. Дано съм бил полезен, а за този човек който прави застраховките и зелената карта е в Лондон и ако някой се интересува да ми пише лс.
kekata

ПисанеЗаглавие: Re: Притежаване на кола с десен волан   Притежаване на кола с десен волан EmptyЧет Юни 24, 2010 1:06 pm

Следващия път пиши тук, ще помогна - в Лондон съм. И зелената карта много вероятно аз да съм ти направил Smile можеш ли да пуснеш някаква картинка да я погледна?
ERGenov

Брой мнения : 5

ПисанеЗаглавие: Re: Притежаване на кола с десен волан   Притежаване на кола с десен волан EmptyПет Юни 25, 2010 10:02 am

Иван се казваше човека - МНОГО съм му благодарен, а снимка не мога да кача в момента че не е в мен картата...
PLAM1974

Брой мнения : 4

ПисанеЗаглавие: Re: Притежаване на кола с десен волан   Притежаване на кола с десен волан EmptyПет Май 20, 2011 12:07 pm

kekata написа:
Следващия път пиши тук, ще помогна - в Лондон съм. И зелената карта много вероятно аз да съм ти направил Smile можеш ли да пуснеш някаква картинка да я погледна?

ЗДРАВЕЙ КОЛЕГА,

МОЖЕ ЛИ ДА ПОМОГНЕШ ЗА ВРЕМЕНА ЗАСТРАХОВКА И ЗЕЛЕНА КАРТА ЩЕ ЛЕТЯ ЗА ЛОНДОН НА 06.06.2011
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО .
kekata

ПисанеЗаглавие: Re: Притежаване на кола с десен волан   Притежаване на кола с десен волан EmptyПет Май 20, 2011 12:24 pm

писах ти лична
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Притежаване на кола с десен волан   Притежаване на кола с десен волан Empty

Притежаване на кола с десен волан
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Форум за автомобилите с десен волан :: Общ Форум :: Полезни съвети-
Идете на: