| Притежаване на кола с десен волан | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
ilia
Брой мнения : 2 Join date : 05.04.2009
| Заглавие: Притежаване на кола с десен волан Нед Апр 05, 2009 6:18 am | |
| Здравейте събратия с коли с десен волан. Аз съм малко по различен случай. Моят проблем е че искам да си купия кола с десен волан но ще ходя в друга държава с нея ( не англия). Искам да разбера дали трябва да я регистрирам в бг. Аз не искам да я регистрирам и в държавата в която отивам. Искам да я карам с англиските номера но трябва да си я прехвърля на мое име в бг. Това възможно ли е? Има ли варянт да я купя и да я прехвърля на мое име без да я регистрирам или трябва да си я прехвърля в англия и там да плащам таксите и застраховките. Благодаря на всички който могата да дадът някаква информация. | |
|
| |
docklands Admin
Брой мнения : 73 Join date : 19.02.2008 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: Притежаване на кола с десен волан Нед Апр 05, 2009 11:46 pm | |
| Ами няма да може да стане точно както го мислиш. Най-добрия вариянт за тебе е да си я регистрираш на твое име в Англия и след като получиш талон тамошен, да я отпишеш и да не ти се води за данъци и такси. След това не я записваш никъде. Само застраховка как ще правиш за държавата в която смяташ да я караш, незнам. | |
|
| |
ilia
Брой мнения : 2 Join date : 05.04.2009
| Заглавие: Re: Притежаване на кола с десен волан Нед Апр 05, 2009 11:51 pm | |
| Благодаря за инфото, но май най-добре ще е да си и оправя всичките простотии в БГ и после да патувам. Благодаря все пак! | |
|
| |
docklands Admin
Брой мнения : 73 Join date : 19.02.2008 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: Притежаване на кола с десен волан Пон Апр 06, 2009 5:10 pm | |
| Да, най-добре, регистрирай я да е на български номера, извади си зелена карта от застрахователя (дават зелени карти, само, ако колата е с БГ номера) и си я карай където пожелаеш. Това е най-евтиния вариянт. | |
|
| |
kekata
Брой мнения : 15 Join date : 01.05.2009 Местожителство : London
| Заглавие: Re: Притежаване на кола с десен волан Пет Май 01, 2009 7:44 pm | |
| Има вариант да не и сменяш номерата - може да я караш с фактура, че си я купил, и със временна застраховка на английските номера и на твое име. Временните застраховки не са много скъпи и могат да се правят по интернет принципно, ще ти трябва карта, с която да направиш плащането. Иначе, доколкото знам, вече се прави КАСКО на коли от чужбина в БГ - може да проверите Булстрад | |
|
| |
ERGenov
Брой мнения : 5 Join date : 14.06.2010
| Заглавие: Re: Притежаване на кола с десен волан Чет Юни 24, 2010 12:32 pm | |
| Здравейте! Минах по един път на придобиване и докарване на собствен ход на Пежо тази седмица от Англия та ето го и него: Колата е от авто-къща, прехвърлиха я на мое име и си остана с англииските номера, застраховка така и не успях да направя от тези интернет сайтове, може би ми даваше грешка от това че нямам 25 години...намерих човек който се занимава с тези неща и той не успя да ми направи тази временна застраховка, направи ми зелена карта за 30 лири която важи за Сърбия и БГ за една година... Карах на тръни за да не ме спрат някъде из германия и се притеснявах дали в сърбия ще признаят зелената карта, понеже имах съмнения - мина всичко благополучно и зелената карта си прегледаха, та сега с тази зелена карта за една година и англииския преглед мога да я карам поне до нова година и да си спестя данъка и застраховките тук. Дано съм бил полезен, а за този човек който прави застраховките и зелената карта е в Лондон и ако някой се интересува да ми пише лс. | |
|
| |
kekata
| Заглавие: Re: Притежаване на кола с десен волан Чет Юни 24, 2010 1:06 pm | |
| Следващия път пиши тук, ще помогна - в Лондон съм. И зелената карта много вероятно аз да съм ти направил можеш ли да пуснеш някаква картинка да я погледна? | |
|
| |
ERGenov
Брой мнения : 5 Join date : 14.06.2010
| Заглавие: Re: Притежаване на кола с десен волан Пет Юни 25, 2010 10:02 am | |
| Иван се казваше човека - МНОГО съм му благодарен, а снимка не мога да кача в момента че не е в мен картата... | |
|
| |
PLAM1974
Брой мнения : 4 Join date : 20.05.2011
| Заглавие: Re: Притежаване на кола с десен волан Пет Май 20, 2011 12:07 pm | |
| - kekata написа:
- Следващия път пиши тук, ще помогна - в Лондон съм. И зелената карта много вероятно аз да съм ти направил можеш ли да пуснеш някаква картинка да я погледна?
ЗДРАВЕЙ КОЛЕГА, МОЖЕ ЛИ ДА ПОМОГНЕШ ЗА ВРЕМЕНА ЗАСТРАХОВКА И ЗЕЛЕНА КАРТА ЩЕ ЛЕТЯ ЗА ЛОНДОН НА 06.06.2011 БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО . | |
|
| |
kekata
| Заглавие: Re: Притежаване на кола с десен волан Пет Май 20, 2011 12:24 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Притежаване на кола с десен волан | |
| |
|