Форум за автомобилите с десен волан
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Форум за автомобилите с десен волан

Форум за автомобилите с десен волан в България

ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  

здравейте

Go down 
2 posters
АвторСъобщение
bambam

Брой мнения : 4

здравейте Empty
ПисанеЗаглавие: здравейте   здравейте EmptyПон Авг 23, 2010 12:36 am

Привет и от мен!
Много благодаря на хората създали форума.
Поздравления!

Искам да задам някой въпроси относно закупуването на кола от Англия.
В момента съм тук на бригада и съм решил да си взема кола защото не издържам,кара ми се МНООООГО,но имам проблем.Проблемът е следния(даже са няколко Very Happy ) преди да замина в БГ си смених личната карта понеже ми беше изтекла.Когато си сменях ЛК си смених и адреса и лелката в службата ми каза ,че трябва да си сменя и книжката защото след месец щяла да ми бъде невалидна.Така и не я смених.В БГ си карах има няма 3 месеца със тази си книжка и нямах никакви проблеми никой не разбра ,че е изтекла(даже аз не съм сигурен дали е изтекла).
Та въпроса ми е при покупката на колата ще ми изискват ли книжка и ако я искат (не е проблем ще им я дам Very Happy) има ли шанс да разберат ,че е невалидна?А когато пътувам из държавите или докато си карам на острова?
Някой от вас има ли представа колко горе долу ще ми излезне застраховката за 3 месеца?Аз съм на 22г. в началото на септември навършвам 23г.Според вас има ли смисал да изчакам все пак са около 20 дена до тогава.Колите на който съм се спрял са от 2000г. до 2004г. кубиците са от 1.8 до 2.2 все дизелчета.
И ако не си направя застраховката и не си платя роад таксата при дилъра как да си я докарам до фермата?
Другото което е смятам когато се прибера в бг да не я регистрирам понеже догодина смятам пак да се връщам с нея.Трябва ли да си направя застраховка за цяла година или е достатъчно да имам до тогава до като напусна кралството и след това да си направя една гражданска в бг и после като пак се върна да си направя пак застраховка и сичко да приключи Smile.
И последен глупав въпрос.
Според вас като си нямам почти никаква представа от това как стават нещата дали ще се закопая като се заема с това начинание и ако е така има ли някой който би ми обяснил подробно какво да очаквам и да изисквам от дилъра или частното лице за да се оправя максимално бързо и без особени ядове?

Благодаря предварително!

П.П.Извинявам се ако ви карам да се повтаряте относно някой въпроси,просто от предишните отговори на темата не ми се изясниха някой неща а и няма кой друг да занимавам.
Върнете се в началото Go down
bambam

здравейте Empty
ПисанеЗаглавие: а   здравейте EmptyПон Авг 23, 2010 12:40 am

олеле колеги бахти тъпото копеле съм направил съм нова тема без да искам исках да оставя мнение във темата (за хора каращи автомобили от англия на самоход) извинявам се.
ако е проблем моля да бъде преместена.
Поздрави от Павката Smile
Win_XP

Брой мнения : 5

здравейте Empty
ПисанеЗаглавие: Re: здравейте   здравейте EmptyПон Авг 23, 2010 2:21 pm

Здрасти, никой няма да ти иска книжка като купуваш колата, според мен няма и да ти направят проблем с това дали е изтекла или не (зависи какво пише на документа де), едва ли и ще те спират някъде ако спазваш ограниченията и закона. За застраховката си направи short term от тук - http://www.aviva.co.uk/ , ако избереш кола с по-малка кубатура ще ти е по-евтино, изчакай да навършиш 23 години Smile Хубаво е още като вземеш колата да има road tax и да си направиш застраховка на твое име, въпреки че аз като си взимах колата от Stafford карах чак до London без застраховка (но си е риск). Взимай коли с платена пътна такса и да имат поне още няколко месеца MOT. Няма нищо сложно да си вземеш кола от там, просто проучи колко ще ти стъпи застраховката.

HTC HD2

Последната промяна е направена от Win_XP на Пет Авг 27, 2010 11:34 pm; мнението е било променяно общо 1 път
http://rhdbg.com
bambam

здравейте Empty
ПисанеЗаглавие: Re: здравейте   здравейте EmptyПон Авг 23, 2010 10:57 pm

Win_XP написа:
Здрасти, никой няма да ти иска книжка като купуваш колата, според мен няма и да ти направят проблем с това дали е изтекла или не (зависи какво пише на документа де), едва ли и ще те спират някъде ако спазваш ограниченията и закона. За застраховката си направи short term от тук - http://www.aviva.co.uk/ , ако избереш кола с по-малка кубатура ще ти е по-евтино, изчакай да навършиш 23 години Smile Хубаво е още като вземеш колата да има road tax и да си направиш застраховка на твое име, въпреки че аз като си взимах колата от Stafford карах чак до London без застраховка (но си е риск). Взимай коли с платена пътна такса и да имат поне още няколко месеца MOT. Няма нищо сложно да си вземеш кола от там, просто проучи колко ще ти стъпи застраховката.

Благодаря ти колега много полезен линк,обаче когато попълвам нещата за short term стигам до Driving Licence Number
и изписва ,че номера на книжката ми е невалиден.
А има и друго ако колата няма платен Road Tax и я купувам от частно лице кво прайм?Къде да я платя тази такса?
Какво искаш да кажеш със това да избирам кола с по-малка кубатура?Да си пиша каквото си искам в тая полица и после да си карам каквото ми падне с нея?А това как ще стане като ми иска номера на колата?Извинявам се но не разбирам.Обясни ми го като на прост човек.
Преди да ми изпише ,че номера на книжката ми е невалиден ми калколира колко ще ми излезне застраховката за 28 дни и е 44,80 паунда което мисля ,че е доволно евтино.А за MOT TAX колата има платен (прегледа е това мисля) и е до юли догодина.
Win_XP

здравейте Empty
ПисанеЗаглавие: Re: здравейте   здравейте EmptyСря Авг 25, 2010 12:10 am

За застраховката може да се обадиш и да ги питаш по телефона за ориентировачна цена, а за кубатурата имам в предвид, че ако колата е 1.8 ще платиш по-малко ако е 2.2 примерно, но това не е толкова фатално Smile Не можеш да си пишеш каквото искаш, там застраховката се прави за съответната кола и по име на водача.

За road tax-a прочети тук: http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/OwningAVehicle/HowToTaxYourVehicle/index.htm

Все пак те съветвам да търсиш кола с платена такса и минат преглед Smile
bambam

здравейте Empty
ПисанеЗаглавие: thenks   здравейте EmptyСря Авг 25, 2010 5:23 pm

Win_XP написа:
За застраховката може да се обадиш и да ги питаш по телефона за ориентировачна цена, а за кубатурата имам в предвид, че ако колата е 1.8 ще платиш по-малко ако е 2.2 примерно, но това не е толкова фатално Smile Не можеш да си пишеш каквото искаш, там застраховката се прави за съответната кола и по име на водача.

За road tax-a прочети тук: http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/OwningAVehicle/HowToTaxYourVehicle/index.htm

Все пак те съветвам да търсиш кола с платена такса и минат преглед Smile

Благодаря колега мисля ,че ще се оправя.Помоща ти ще ми е от полза.Имаш бири да пиеш Wink
Ако знаеш само да ми кажеш с платени ROAD и MOT TAX-и мога ли да движа спокойно из бг и чужбина една година?
А ако изтекът и съм в бг да не се занимавам а направо да я регистрирам?
И какви точно документи тряа да ми даде собственика на колата да знам ,че после няма да има проблеми?

Поздрави! Smile
Win_XP

здравейте Empty
ПисанеЗаглавие: Re: здравейте   здравейте EmptyСря Авг 25, 2010 11:00 pm

Road tax-a ти трябва само за Англия, това е като винетката в България, после тук си взимаш винетка и си караш, за мота никой няма да ти прави проблем извън Англия, само го носи като минаваш през границите. Като взимаш колата зависи какво искаш, ако имаш време изчакай 1 седмица и си извади талон на твое име там, ще ти трябва адрес обаче, другия вариант е да се попълни отрязъка за експорт от големия талон и собственика се оправя, а ти си вписваш имената в големия талон, обаче така после колата няма да е легална в Англия, за БГ няма проблем. Имай в предвид, че ако искаш да я регистрираш в БГ ще ти трябва целия голям талон, така че задължително го вземи и накарай продавача да я напише като експорт, другия вариант е да си извадиш на твое име.

Windows Mobile news
Sponsored content

здравейте Empty
ПисанеЗаглавие: Re: здравейте   здравейте Empty

здравейте
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Форум за автомобилите с десен волан :: Общ Форум :: На лафче-